e-ΠΑΦΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ Portal
Portal
07-08-2023, 04:01 PM
Reviews : 0 • Reading : 30
Παρακολουθώντας στην τηλεόραση μια παρουσίαση των περίφημων εκτυπωτών που μελλοντικά θα γεμίζουν το ψυγείο μας,αναρωτηθηκα ποια θα είναι η αντίδραση των βιγκαν απέναντι σε αυτό.
Από τη στιγμή που κάποιος γίνεται βιγκαν,αποκλείει καθε τροφή  ζωικης προέλευσης.Το επιχείρημα τους είναι οτι η κτηνοτροφία καταστρέφει τη φύση και ότι (φυσικά) τα ζώα υποφέρουν για να γεμίζουμε εμείς τις κοιλιες μας.
Επίσης ως επιχείρημα έχουν ότι ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος από τη φύση του να καταναλώνει σάρκα,αφού τα φυσικά του όπλα (νυχια-δοντια) ,δεν επαρκούν για κυνήγι και για άμεση ανεπεξέργαστη κατανάλωση των ...πτωμάτων των ζώων που σκοτώνει.
Εδώ έχουμε τη "λύση" με τον εκτυπωτή που παράγει "κρέας" από φυσική ζωική πρωτεινη,χωρίς να υποφέρει κανένα ζώο (εκτός αν κάτι μας κρύβουν πάνω στο τελευταίο).

Πώς θα δεχτούν άραγε οι βιγκανικες ομάδες την παραγωγή ζωικών προϊόντων χωρίς αιματοχυσία ? 
Περιμένω τις απόψεις σας και φυσικά τις απόψεις των απανταχού χορτοφάγων  Winking-face
05-15-2023, 10:09 AM
Reviews : 3 • Reading : 66
Με αφορμή την παρακάτω δημοσίευση, https://www.protothema.gr/life-style/art...euharisto/

Ποια είναι η γνώμη σας ,θα το κάνατε εσείς (η ερώτηση αφορά τις γυναίκες) ή (για τους άντρες) θα σας πείραζε εάν η σύντροφος σας σας έκανε πατέρα με κατεψυγμένο ωάριο ?
01-23-2023, 12:23 AM
Reviews : 11 • Reading : 36
Εκεί που χαζευα στο ίντερνετ,βλέπω μια φωτογραφία,μια γυναίκα που κρατούσε στην αγκαλιά της ένα μωρό με ένα μόνο άκρο: ένα χέρι.
Το δεύτερο έλειπε,τα πόδια έλειπαν,ήταν ένα πανέμορφο μωρό,με ένα μόνο χέρι.
Το άρθρο έγραφε ότι η μητέρα γνώριζε από την αρχή την αναπηρία του εμβρύου,όμως επέλεξε να το κρατήσει και να το φέρει στον κόσμο.
Έτσι απλά,για να ικανοποιήσει τη δική της ανάγκη να τεκνοποιήσει,χωρίς να σκεφτεί ούτε στιγμή ότι εσκεμμένα δημιουργεί έναν άνθρωπο και μια ηθική υποχρέωση στην οποία δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί ως το τέλος.
Όση φροντίδα και να του δώσει,κάποτε θα μείνει μόνο του στον κόσμο.
Κατανοώ ότι κανείς δεν εγγυάται ότι η εκ γενετής αρτιμελεια θα παραμείνει ισόβια,όμως αδυνατω να συγκρίνω τα ατυχήματα με την συνειδητή επιλογή.

Για μένα η πράξη αυτής της γυναίκας δεν ήταν αγάπη,θα το ονομαζα πείσμα και εγωισμό.

Ποια είναι η γνώμη σας ?
01-16-2023, 10:22 AM
Reviews : 11 • Reading : 62
Βασικότατο πρόβλημα της εποχής είναι η κλιματική αλλαγή. Κατά την άποψη των περισσότερων μετεωρολόγων, φυσικών κλπών επιστημόνων, που μελετούν το κλίμα εδώ και δεκαετίες αυτή οφείλεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, που προκαλείται από συγκέντρωση κάποιων αερίων σε ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας (Διοξειδιο άνθρακα, μεθάνιο, διοξείδιο αζώτου και κάποια σε μικρές ποσότητες). Αυτά είναι γνωστά.
Το θέμα είναι, πως τον τελευταίο καιρό ακούω πολλούς <<αρνητές>> του φαινομένου αυτού. Άλλωστε κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες, λομπιίτσες, πολιτικοί (Τραμπ, Μπολσονάρο κα), ελαχιστοποίησαν την ευθύνη της ανθρωπινης παρεμβασης στο φαινόμενο αυτό, για να μην υποχρεωθούν να πάρουν μέτρα προστασίας.
Επειδή είναι ένα θέμα μεγάλης σημασίας, οι επόμενες γενιές θα υποφέρουν πολύ απ αυτό, θα ήθελα να μιλήσουμε για την ευθύνη του ανθρώπου στην κλιματική αλλαγή.
Τι λέτε φίλοι μου; Φταίνε κάποιοι; Θα ....πληρώσουν τα σπασμένα κάποιοι άλλοι; Μπορεί πλέον κάτι να γίνει; Πόσο μεγάλη μπορεί να γίνει η καταστροφή;
01-13-2023, 02:59 AM
Reviews : 5 • Reading : 30
Τι πιστευετε για το θανατο του έκπτωτου παλαι ποτέ βασιλιά μας?

Σας άγγιξε?
Σας ανακούφισε?
Σας προβλημάτισε?
Σας άφησε αδιαφορους?

Συμφωνειτε με την λιτή ταφή του? Έπρεπε να ταφει όπως αρμόζει στο αξίωμα που ειχε?
Winking-face
01-05-2023, 08:23 PM
Reviews : 16 • Reading : 33
Σήμερα γυρνώντας σπίτι, σε χώρο πολυσύχναστο, λογομαχούσαν ένας άντρας και μια γυναίκα σε άγνωστη διάλεκτο και οι δυο περί τα 25 με 30. Κάποια στιγμή ο άντρας, σήκωσε χέρι και  της έδωσε δυο μπάτσες στο μπράτσο πάνω από το μπουφάν της. Ήταν αρκετά πιο δυνατές από φιλικό χτύπημα στον ώμο, αλλά όχι τόσο, ώστε να τη σωριάσουν κάτω. Ήταν σίγουρα μπάτσες. Αυτή τραβήχτηκε πίσω. Εγώ περνούσα εκείνη την ώρα στο μισό μέτρο.
Τι θα κάνατε, αν ήσασταν στη θέση μου; Δεν ήξερα, αν ήταν ζευγάρι, αδέρφια ή τελος πάντων, πώς πήρε ο κύριος το δικαίωμα να σηκώσει χέρι.
Εγώ θυμωμένη του φώναξα άγρια <<εεεε, κάτω το χέρι σου>>. Πήρα ασφαλώς την απάντηση <χέσου>.
Ποια είναι η άποψή σας; Πόσο και πώς μπορούμε να επέμβουμε σε τέτοια περίπτωση; Το χτύπημα δεν ήταν επικίνδυνο ξαναλέω. Ήταν απλά θέμα αρχής για μένα.
12-28-2022, 02:07 AM
Reviews : 7 • Reading : 13
Ποιά εποχή του παρελθόντος σας συγκινεί / εξιτάρει και άνετα θα θέλατε / φαντάζεστε τον εαυτό σας εν γένει να ζούσατε ευτυχισμένα?
Και σε ποιά εποχή δε θα θέλατε να περάσετε ούτε απ' έξω? Slightly Smiling Face

Μεσαίωνας?
Αρχαία Ρώμη?
Αρχαία Ελλάδα?
Βυζάντιο?
Φεουδαρχική Ιαπωνία?
Αναγέννηση?
Αρχαία Κίνα?
Αμερικάνικη Άγρια Δύση?
Παλιά Ρωσία?
Παλιά Αραβία / Περσία?
Εποχή Μάγια / Αζτέκων?

Αν δε σας καλύπτει κάποια, διευκρινίστε χρονικά και τοπικά την επιθυμητή σας εποχή. Hat
12-28-2022, 01:48 AM
Reviews : 7 • Reading : 22
Ας υποτεθεί πως βρίσκετε το γνωστό λυχνάρι του Αλαντίν και τρίβοντάς το, το φυλακισμένο Τζίνι σας προθυμοποιειται να σας πραγματοποιήσει 3 ευχές / επιθυμίες.

Ποιές (μέγιστες: 3) απο τις παρακάτω θα επιλέγατε?

Και αν οι προσφερόμενες δε σας καλύπτουν, ποιές θα ήταν οι δικές σας 3 προσωπικές επιθυμίες?
12-28-2022, 01:20 AM
Reviews : 8 • Reading : 21
Τι σας ενοχλεί πάνω σας - εξωτερικά ή εσωτερικά - που θα προτιμούσατε να μην το έχετε - ή τουλ. να μπορούσατε να το αγνοήσετε?

Και αν είχατε τη δυνατότητα να αλλάξετε κάτι πάνω σας (εσωτερικά ή εξωτερικά) που σας ενοχλεί, ποιό θα ήταν αυτό?

Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας (εσωτερικά και εξωτερικα πάλι) στην βέλτιστη εκδοχή του?
Winking-face
12-28-2022, 01:08 AM
Reviews : 5 • Reading : 18
Υπάρχουν χώρες υποδείγματα (ποιότητας ζωής, κουλτούρας, ελευθερίας κλπ).

Υπάρχουν χώρες με ανύπαρκτα ακόμη και τα στοιχειώδη.

Υπάρχουν εύλογα και χώρες που κινούνται σε όλο το ενδιάμεσο γραμμικό φάσμα.

Σε ποιά/ποιές απο αυτές θα θέλατε να ζείτε και γιατί?
Hat