ΕΠΑΦΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ Portal
Portal
06-11-2022, 02:31 AM
Reviews : 9 • Reading : 30
Σας αρέσει το κουτσομπολιό? Muhaha-48

Εμένα μου αρέσει πολύ. Oh sw-48


Πειτε εσεις τι κανετε? Emoticons-Lol-icon
06-10-2022, 06:48 PM
Reviews : 0 • Reading : 8
Καλωσορίσατε στην ΕΠΑΦΗ!

Η ΕΠΑΦΗ αποτελεί δικτυακό τόπο συζητήσεων, ποικίλλου περιεχομένου / προβληματισμού.

Οι ακόλουθοι Όροι Χρήσης δεν έχουν σκοπό να λογοκρίνουν ή περιορίσουν τις δυνατότητες των Συζητήσεων, αλλά θεσπίστηκαν για την διασφάλιση του αναγκαίου επιπέδου και της ομαλής και απρόσκοπτης διεξαγωγής τους.  H εγγραφή και η συμμετοχή σε αυτές, σημαίνει πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων αυτών.

Παρακαλείστε να τους διαβάσετε προσεκτικά και να ανατρέξετε σε αυτούς για την όποια αναγκαία ή χρήσιμη διευκρίνιση.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ / ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  


 1.  ΓΕΝΙΚΑ

§1.1.  Οι δημοθοινίες ΕΠΑΦΗ απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες.  Η συμμετοχή σε αυτές είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η ΕΠΑΦΗ δεν ευθύνεται για το είδος και το περιεχόμενο της επικοινωνίας που εν γένει (θα) αναπτύσσουν τα μέλη μεταξύ τους. 

Απαγορεύεται η συμμετοχή ανηλίκων.  Υπεύθυνοι για την τήρηση αυτού είναι οι γονείς / κηδεμόνες.  Η ΕΠΑΦΗ δεν ευθύνεται για τη συμμετοχή ανηλίκων και για τις συνέπειες / πιθανές βλάβες που ενδέχεται να προκύψουν απο μια τέτοια ενέργεια.  

§1.2.  Σκοπός της δημιουργίας της ΕΠΑΦΗΣ είναι η διαδικτυακή επικοινωνία ατόμων με τη μορφή ανταλλαγής απόψεων, πληροφοριών ή προβληματισμών που τα ίδια θέτουν προς συζήτηση.  Αυτό γίνεται με τη συνήθη μορφή ανάρτησης / δημοσίευσης περιεχομένου, την αποστολή προσωπικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λ.π.
Η ΕΠΑΦΗ, έξω απο κάθε κηδεμονία, ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση, ανεξαρτήτως προέλευσης ή απόχρωσης.  Με σεβασμό στη διαφορετικότητα, δε θα φιλοξενήσει προσβολές χρηστών, e-πιθέσεις,  απειλές ή άλλο ανάρμοστο περιεχόμενο.

§1.3.  Το σύνολο των υπηρεσιών και το περιεχόμενο της ΕΠΑΦΗΣ, διατίθεται στα μέλη του αυστηρά για προσωπική χρήση.
Η Διαχείριση και οι Συντονιστές προσπαθούν να διατηρούν το περιεχόμενο των Συζητήσεων καθαρό από μεμπτό περιεχόμενο.  Επειδή είναι πρακτικά αδύνατο να ελέγχονται όλες οι δημοσιεύσεις, οι χρήστες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που αναρτούν.


Η Διαχείριση / Ιδιοκτησία της ΕΠΑΦΗΣ


-- δε φέρει καμμία απολύτως ευθύνη για την ποιότητα ή το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων των μελών.
--  επ' ουδενί μπορεί να θεωρηθεί πως καθ' οιονδήποτε τρόπο υιοθετεί ή αντιπροσωπεύεται απο αυτά που εκφράζονται στις Δημόσιες Συζητήσεις. 
--  δεν ευθύνεται για την όποια ηθική ή άλλη βλάβη προκύψει σε οιονδήποτε απο το περιεχόμενο που αναρτάται.
Οι εκφερόμενες απόψεις, είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις των μελών και δε δεσμεύουν καθ' οιονδήποτε τρόπο τον παρόντα χώρο.  Η όποια ευθύνη των γραφομένων βαραίνει αποκλειστικά τους ίδιους τους χρήστες.
Η αποποίηση ευθύνης, ισχύει και για τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης / Συντονισμού.  Οι όποιες εκφερόμενες απόψεις τους είναι προσωπικές -­ δεν αποτελούν φορείς επίσημων θέσεων της ΕΠΑΦΗΣ.  

§1.4.  Τα περιεχόμενα των Συζητήσεων, επ’ ουδενί μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελούν έγκυρη πηγή πληροφόρησης και ουδεμία ευθύνη υπάρχει για πάσης φύσεως λανθασμένη αποκωδικοποίηση / χρήση από πλευράς χρηστών / επισκεπτών καθώς και για την όποια (ηθική ή άλλη) βλάβη υποστεί μέλος / επισκέπτης από χρήση του περιεχομένου.

§1.5.  Υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία των Συζητήσεων είναι μόνο η Ομάδα Διαχείρισης (ΟΔ), ήτοι οι εκάστοτε επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον (υπερ)Συντονιστές [(Super)­Moderators].

§1.6.  Η ΕΠΑΦΗ διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης / προσωρινής ή μόνιμης διακοπής / αναστολής μέρους ή και του συνόλου των υπηρεσιών που παρέχει, όπως και όλου του δικτυακού τόπου, με ή και δίχως προειδοποίηση των χρηστών.  

§1.7.  Η Διαχείριση / Ομάδα Συντονισμού της ΕΠΑΦΗΣ, διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψει τη χρήση των κωδικών πρόσβασης ή και τη διάθεση του περιεχομένου στους χρήστες, όταν θεωρεί πως έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των παρόντων όρων χρήσης.

§1.8.  Ο επισκέπτης ή χρήστης της ΕΠΑΦΗΣ, κατανοεί και αποδέχεται ότι το σύνολο των σελίδων και υπηρεσιών παρέχεται "as is" (ως έχει), χωρίς καμία εγγύηση εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη και πως οι ο ιστότοπος αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνη σχετική με την περιορισμένη χρονική διάρκεια, διαγραφή, κακή απόδοση ή αδυναμία ηλεκτρονικής αποθήκευσης των οποιονδήποτε δεδομένων (data) των χρηστών ή / και οποιουδήποτε περιεχομένου σελίδων / υπηρεσιών.

§1.9.  Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών (αναρτήσεις, προσωπικά μηνύματα,­ chat) του παρόντος ιστοτόπου για οικονομικούς / εμπορικούς ή άλλους σκοπούς.  

2.  ΕΓΓΡΑΦΗ -­ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΧΡΗΣΤΩΝ 

§2.1.  Παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού.

Η εγγραφή είναι απλή, σύντομη και δωρεάν.  Μετά την αποδοχή των Όρων Χρήσης, θα πρέπει να συμπληρωθεί μια σύντομη φόρμα, επιλέγοντας ένα όνομα χρήστη / ψευδώνυμο (username), έναν κωδικό πρόσβασης / συνθηματικό (password) και ένα πραγματικό email. Δε ζητούνται κανενός είδους προσωπικά δεδομένα.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής, αποστέλλονται στο email που δηλώθηκε τα στοιχεία εγγραφής και σύνδεσμος επιβεβαίωσης εγγραφής.

 Το όνομα χρήστη (username) ΔΕΝ επιτρέπεται:
 -- να περιέχει λέξεις, φράσεις ή τμήματα τροποποιημένων και μη επωνυμιών νομικών προσώπων και εταιρειών, απο κατατεθέντα σήματα ή δικτυακούς τόπους!
-- να περιέχει λέξεις ή φράσεις απειλητικές, χυδαίες, προσβλητικές, υβριστικές, ρατσιστικές ή συναφούς έννοιας / χροιάς.
-- να αποτελεί παραποίηση ενός username που χρησιμοποιείται ήδη, με σκοπό την προσβολή, ειρωνεία ή το χλευασμό άλλου μέλους.

 §2.2.  Η παρούσα ιστοσελίδα δε συλλέγει ούτε μεταβιβάζει στοιχεία των μελών και ούτε είναι υπεύθυνη για τα προσωπικά στοιχεία τα οποία δηλώνουν τα μέλη της. Η διεύθυνση IP κάθε μέλους καταγράφεται για λόγους ασφαλείας και για στατιστική επεξεργασία. 

§2.3.  Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής, οι χρήστες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεών τους και γενικά για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια λαμβάνει χώρα απο τον προσωπικό τους λογαριασμό. Το περιεχόμενο των αναρτήσεων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των χρηστών.  

§2.4.  Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στο λογαριασμό ή άλλου είδους παραβίαση ασφαλείας, ο εκάστοτε χρήστης καλείται να ειδοποιεί άμεσα τους Συντονιστές ή τη Διαχείριση. Για την αποφυγή καταχρήσεων, θα πρέπει να γίνεται αποσύνδεση (logout) απο το λογαριασμό στο τέλος κάθε χρήσης. Η ΕΠΑΦΗ δε φέρει καμμιά ευθύνη σε περίπτωση ζημίας ή οποιασδήποτε άλλης βλάβης, επακόλουθης της αδυναμίας των μελών να σεβαστούν / ακολουθήσουν την παραπάνω οδηγία.  

§2.5.  Eπιτρέπεται η δημιουργία ενός και μόνο λογαριασμού χρήστη.
Η Διαχείριση του παρόντος ιστοτόπου και στα πλαίσια της προστασίας των χρηστών και του ίδιου του χώρου, επιφυλάσσεται – κατά την κρίση της – να προχωρά σε μερικό / ολικό αποκλεισμό ή μερική / ολική παύση των πολλαπλών λογαριασμών, καθώς και του κυρίου λογαριασμού του παραβάτη χρήστη, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να ενημερώνει τα μέλη για την ύπαρξη τέτοιων λογαριασμών.
Σε κάθε περίπτωση, θα παύονται πάραυτα και δίχως προειδοποίηση, λογαριασμοί, που θα παρεκκλίνουν του αρμοστού, θα παραβιάζουν κατάφωρα τους παρόντες Όρους Χρήσης και που γενικά θα επηρεάζουν κατά οιονδήποτε τρόπο την εύρυθμη  λειτουργία των Συζητήσεων.

§ 2.6.  Οι ανενεργοί λογαριασμοί (με μηδενική ή μη παρουσία), θα διαγράφονται αυτόματα, δίχως προειδοποίηση (μαζί με τις δημοσιεύσεις τους), μετά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος.  Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να ακυρώσουν την εν λόγω ενέργεια, με σχετική έγκαιρη όχλησή τους προς τη Διαχείριση, ή να επανέλθουν με τον ίδιο ή και άλλο λογαριασμό εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν πλέον και πάλι ενεργά.

§ 2.7.  Η Διαχείριση του παρόντος χώρου, καθώς και οι εκάστοτε (υπερ)Συντονιστές, διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιούν / διαγράφουν δημοσιεύσεις που αντιβαίνουν στους παρόντες  Όρους Χρήσης.  

§ 2.8.  Για την προστασία του χώρου συζητήσεων, κάθε δημοσίευση νέου μέλους ενδέχεται να πρέπει πρώτα να εγκριθεί  από κάποιον Συντονιστή ή Διαχειριστή προτού εμφανιστεί στις Συζητήσεις.  Ο περιορισμός αυτός θα αίρεται μετά από ικανό χρονικό διάστημα, κατά την κρίση των ιθυνόντων και εφόσον έχει εξασφαλιστεί πως δεν παραβιάζονται οι Όροι Χρήσης και η ομαλότητα.

3.  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ  

§3.1.  Ουσιαστικοί περιορισμοί ως προς την έκφραση γενικά των όποιων απόψεων δεν υπάρχουν.

Ωστόσο:

Τα μέλη καλούνται να εκφράζονται κόσμια, με σεβασμό στην προσωπικότητα όλων των μελών και με στόχο την ισότιμη και δημοκρατική διατύπωση ιδεών.  Οφείλουν γενικά να τηρούν στάση που να συνάδει με τους στοιχειώδεις παγιωμένους / εμπεδωμένους κανόνες ευγενείας.  Οποιαδήποτε απρέπεια ή βάναυση (γραπτολεκτική και μη) παρεκτροπή / ενέργεια κάποιου μέλους προς άλλα μέλη, την Ομάδα Διαχείρισης και τη σελίδα, που θα απάδει αυτών (ασεβής, βίαιη, χυδαία, απειλητική, υβριστική, παρενοχλητική, δυσφημιστική, προπαγανδιστική, προβοκατόρικη, προσβλητική, ρατσιστική, ανήθικη, αντιβαίνουσα σε νόμο, προτρεπτική σε έκνομες ενέργειες ή άλλο επιζήμιο αστόχημα), που θα παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία, την προσωπικότητα ή τα προσωπικά δεδομένα άλλων και που θα καταχράζεται βιαίως την ανεκτικότητα των ιθυνόντων, θα επισύρει και τις ανάλογες επιπτώσεις.  Όπου κρίνεται, θα ενημερώνεται και η ελληνική δικαιοσύνη. 
Στις μη επιτρεπτές συμπεριφορές, συγκαταλέγεται και το εκούσιο trolling.   

 §3.2.  Απαγορεύεται αυστηρά η δημοσιοποίηση προσωπικών μηνυμάτων (pm's), καθώς και η κατάχρηση του συστήματος αποστολής γραπτών μηνυμάτων για την οποιαδήποτε (τύπου spam, διαφημιστική, υβριστική, απαξιωτική, προσβλητική ή άλλης αιτιολογίας) όχληση των μελών.  Οι οχληθέντες χρήστες, καλούνται να αναφέρουν τέτοια περιστατικά άμεσα στους διαχειριστές / (υπερ)συντονιστές  με προσωπικό μήνυμα / E-mail, ή κάνοντας χρήση του PM Reporting, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία δύνανται εν γένει να εμπεριέχουν απο προσωπική παύση του δικαιώματος αποστολής / λήψης PM, έως και άμεση / οριστική παύση, δίχως προειδοποίηση του ή των λογαριασμών αποστολής / δημοσίευσης του παραβάτη χρήστη σε περίπτωση μη συμμόρφωσης / υποτροπής.  

§ 3.3.  Οι συζητήσεις διεξάγονται αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα.  Δεν επιτρέπεται η εκτεταμένη χρήση άλλης γλώσσας.
Επιτρέπεται ωστόσο  η μεμονωμένη χρήση λέξεων / προτάσεων σε ξένη γλώσσα.
Η χρήση των greeklish (γραικοεγγλέζικων) δέον είναι να αποφεύγεται.  Τα greeklish είναι δυσανάγνωστα, κουράζουν αυτόν που τα διαβάζει και εν τέλει δεν έχουν λόγο ύπαρξης σε ένα καθ' όλα ελληνικό χώρο συζητήσεων.  Με φειδώ, μπορεί να γίνει χρήση αγγλικών με ελληνικούς χαρακτήρες.
Για τον εξελληνισμό των greeklish, υπάρχουν ιστοσελίδες που πραγματοποιούν αυτόματη μετάφραση σε ελληνικά:
1) 
http://services.innoetics.com/greeklish/
2) 
http://speech.ilsp.gr/greeklish/  
Η συνεχόμενη και αδικαιολόγητη χρήση greeklish ενδέχεται να οδηγήσει στην απενεργοποίηση του δικαιώματος δημοσίευσης.
 Όπως όλες οι αναρτήσεις, έτσι και τα κείμενα σε greeklish υπόκεινται επίσης στους Όρους Χρήσης της Επαφής: θα απομακρύνονται εάν κριθεί ότι αυτοί παραβιάζονται σε οποιονδήποτε βαθμό.

§ 3.4.  Η αποκλειστική χρήση ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ θα πρέπει να αποφεύγεται, αφού, πέραν της δυσάρεστης αισθητικής, υποδηλώνουν φωνασκία.  Δέον είναι, να χρησιμοποιούνται με φειδώ και μόνο για τονισμό νοημάτων­ που αποτελεί διαδικτυακά και την κύρια χρήση τους.

§ 3.5. Δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση στοιχείων (ονόματα, φωτογραφίες, τηλέφωνα, διευθύνσεις κ.λ.π) που εμπίπτουν στην αμιγή προσωπική σφαίρα ενός μέλους (όπως αυτή ατομικά προσδιορίζεται).  Ο παρών ιστότοπος ουδεμία ευθύνη φέρει για την επικοινωνία μεταξύ των μελών μέσω προσωπικών μηνυμάτων και το περιεχόμενο αυτής.  Η όποια οικειοθελής εγγραφή / χρήση πραγματικών ονομάτων ή άλλων δεδομένων  αντί των παρωνυμίων / ψευδωνύμων, εναπόκειται αυστηρά στην ευχέρεια / διάθεση των εκάστοτε εμπλεκομένων, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη για αυτή τους την ενέργεια.
Ο σεβασμός της ανωνυμίας των χρηστών δεσμεύει εξίσου και τη διαχείριση του παρόντος χώρου.  Τα προσωπικά τους δεδομένα δεν δημοσιοποιούνται σε τρίτους, παρά μόνο στις προβλεπόμενες απο το Νόμο αρχές, όταν αυτό απαιτηθεί.  

§ 3.6.  Τα μέλη αποδέχονται πως οποιεσδήποτε πληροφορίες έχουν εισάγει, αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων.  Η Διαχείριση και οι Συντονιστές της Επαφής δε φέρουν ευθύνη για ενδεχόμενη απώλεια δεδομένων των χρηστών από κακόβουλες ενέργειες (ηλεκτρονική εισβολή / παραβίαση) στη βάση δεδομένων του διακομιστή.

§ 3.7.  Λογοκλοπές (clopypaste): Η στοιχειώδης δεοντολογία, επιβάλλει­ τόσο από πλευράς σεβασμού της πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, όσο και απο θέμα εκούσιας ή ακούσιας παραπλάνησης των μελών,­ την αναγραφή της πρωτεύοντος πηγής των όποιων παραθέσεων των χρηστών ή τουλάχιστον (εάν αυτή δεν είναι γνωστή) η ρητή αναφορά περί τρίτου κειμένου.  Αναρτήσεις που δε θα φέρουν σχετική ενημέρωση, θα απομακρύνονται άμεσα.

§ 3.8.  Οι χρήστες της ΕΠΑΦΗΣ, εγγυώνται πως το περιεχόμενο που αναρτούν
α) είναι αληθές
β) είναι δικό τους ή τους έχουν εκχωρηθεί τα δικαιώματα δημοσίευσης
γ) δεν παραβιάζει τους Όρους Χρήσης της ΕΠΑΦΗΣ
δ) δε θα επιφέρει την οιαδήποτε ζημία σε οποιοδήποτε νομικό ή φυσικό πρόσωπο και πως θα είναι υπόλογοι για την όποια απαίτηση τρίτων απο την ΕΠΑΦΗ που θα αφορά το περιεχόμενο που αναρτούν.

4.  ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ­- ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΤΗΤΑ  

§4.1.  Οι συμμετέχοντες στις Συζητήσεις, συμφωνούν να μην αναρτούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή υλικό οποιουδήποτε άλλου είδους που ενδέχεται να παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία. 

Ιδιαίτερα, απαγορεύεται αυστηρά:  

α) Η ανάρτηση / δημοσίευση κάθε είδους παράνομου λογισμικού ή μέθοδοι εξουδετέρωσης αυτού, καθώς επίσης και κάθε άλλου περιεχομένου (εικόνες, μουσική κλπ) που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα τρίτων.  Η αναφορά συνδέσμων για ιστοσελίδες εκτός της ΕΠΑΦΗΣ δεν απαγορεύεται, στο βαθμό που οι σύνδεσμοι αυτοί δεν παραπέμπουν σε ιστοτόπους με κάθε είδους παράνομο λογισμικό ή σε ιστοτόπους πορνογραφικού ή άλλου είδους σεξουαλικού περιεχομένου.

β) Η ανάρτηση / δημοσίευση και αναφορά συνδέσμων προς υλικό που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή με άλλον τρόπο αποδοκιμαστέο, που παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή / και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.

γ) Η πρόκληση βλάβης σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.

δ) Η μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση ή / και συνεργασία του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

ε) Η ανάρτηση / δημοσίευση και αναφορά συνδέσμων προς υλικό για την εγκατάσταση αυτόκλητης ή μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου προώθησης προϊόντων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από τον λήπτη e­mails και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου.

στ) Η παρενόχληση απο το οποιοδήποτε μέλος με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών (όπως η συλλογή ή / και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων τους).  

ζ) Η διασπορά ψευδών ειδήσεων.

η) Η διαφήμιση εμπορικών προϊόντων και γενικότερα υπηρεσιών κάθε είδους είτε μέσω αναρτήσεων, είτε με την μέθοδο spamming μέσα από pm's (προσωπικών μηνυμάτων), είτε μέσω τον φορμών e­mail.  Διαφημιστική προβολή τρίτων ή άλλη, είναι εν γένει δυνατή, μόνο έπειτα απο σχετική όχληση στη Διαχείριση του χώρου.

θ) Η προσωπική διαφήμιση κάθε είδους.

ι) Η ανάρτηση μηνυμάτων, αγγελιών ή προσφορών για διάθεση απαγορευμένων από την ισχύουσα νομοθεσία αγαθών (περιλαμβάνονται αγγελίες για προϊόντα που θίγουν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ταινίες σε DiVX, DVD-R, VCD και ηχογραφημένες εκτελέσεις μουσικών έργων σε ψηφιακά αρχεία mp3, wma, wav κλπ.)

κ) Ο Προσηλυτισμός πάσης φύσεως και μορφής (έμμεσος ή άμεσος). Οι αντίστοιχοι λογαριασμοί θα παύονται δίχως προειδοποίηση.

λ) Η ανάρτηση πάσης φύσεως πορνογραφικού περιεχομένου, (υπερ)συνδέσμων που οδηγούν σε τέτοιο και κατ'επέκταση σε οτιδήποτε παραπέμπει σε έκνομη δραστηριότητα ή δύναται να αποτελέσει ζημιογόνο παράγοντα για τον παρόντα χώρο.

μ) Στο οποιοδήποτε μέλος ή επισκέπτη της ΕΠΑΦΗΣ να αντιγράφει, αναπαράγει ή να εκμεταλλεύεται εμπορικά, σύνολο ή μέρος του περιεχομένου της Επαφής, δίχως την απαραίτητη συγκατάθεση.  Όλο το περιεχόμενο, καθώς και η βάση δεδομένων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της ΕΠΑΦΗΣ.

Μη συμμόρφωση με τα παραπάνω, οδηγεί σε άμεση και μόνιμη διαγραφή του μέλους και στις απαραίτητες νομικές και μη ενέργειες από πλευράς ΕΠΑΦΗΣ (ενημέρωση της Υπηρεσίας Παροχής Υπηρεσιών Διαδικτύου που το μέλος χρησιμοποιεί κλπ.) εφόσον κριθεί απαραίτητο.

§4.2.  Σε περίπτωση αντιδικίας μεταξύ των μελών, το μέλος το οποίο είναι υπεύθυνο για την όποια νομική διαμάχη προκύψει, υποχρεούται να αποζημιώσει την ΕΠΑΦΗ για πιθανές βλάβες.

§4.3.  Η παράθεση υπερσυνδέσμων (links) είναι επιτρεπτή, εφόσον δεν αντιβαίνει στους παραπάνω περιορισμούς και βρίσκει εφαρμογή στις Συζητήσεις, στις υπογραφές και στα προσωπικά προφίλ των μελών.  Η ΕΠΑΦΗ ωστόσο, αποστασιοποείται απο τις υπηρεσίες και τα περιεχόμενα στα οποία οι εκάστοτε σύνδεσμοι παραπέμπουν και επ’ ουδενί φέρει ευθύνη για αυτά.

§4.4.  Τα ανωτέρω υπόκεινται στην Ελληνική Νομοθεσία και κατ' επέκταση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.  

5.  ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ­- ΠΟΙΝΕΣ  

§5.1.  Αυτόβουλο αίτημα διαγραφής λογαριασμού, θα εξετάζεται κατά περίπτωση, με γνώμονα πάντα τη διατήρηση μιας καθαρής και άρτιας  εικόνας Συζητήσεων.  Ο ενδιαφερόμενος, σε κάθε περίπτωση οφείλει να συμμορφωθεί προς μια απορριπτική απάντηση, την οποία και δε δύναται να προσβάλλει.
Εάν δεν επιθυμεί κάποια στιγμή να συνεχίσει να συμμετάσχει, μπορεί να το δηλώσει στην Ομάδα Διαχείρισης / Συντονισμού ή / και να αποχωρήσει αθόρυβα.  Δημόσιες ανακοινώσεις αποχώρησης δεν επιτρέπονται.
Συνιστάται, να αποφεύγονται επιπόλαιες εγγραφές.

§5.2.  Οι όποιες επιβληθείσες ποινές δεν έχουν ως αυτοσκοπό την ικανοποίηση του όποιου αισθήματος δικαίου.  Στοχεύουν πρωτίστως στη διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας των Συζητήσεων.  

§5.3.  Η συντονιστική ομάδα, προτίθεται να επεμβαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο και να μην παρενοχλεί (με τη μορφή μετακινήσεων - συγχωνεύσεων - κλείδωμα - διαγραφές μελών ή θεμάτων) τη ροή των Συζητήσεων, παρά μόνο εάν το κρίνει εξαιρετικά απαραίτητο.

§5.4.   Εάν κάποιο μέλος της ΕΠΑΦΗΣ θεωρήσει πως καθ' οιονδήποτε τρόπο ενοχλείται ή θίγεται από άλλο μέλος, θα πρέπει πάντα να απευθύνεται σε Συντονιστή ή στη Διαχείριση, οι οποίοι είναι και οι μόνοι αρμόδιοι για την επίλυση του θέματος. Αυτόβουλες "απαντητικές" ενέργειες οιασδήποτε μορφής, όσο δίκαιες και να φαίνονται και που εν γένει οδηγήσουν σε διενέξεις / αντεγκλήσεις και απειλούν την ομαλότητα, θα τυγχάνουν αυστηρής μεταχείρισης: δε θα αναζητηθεί το δίκαιο, αλλά θα επιβληθούν κυρώσεις αμφοτεροπλεύρως.  Σε ακραίες περιπτώσεις, οι εμπλεκόμενοι λογαριασμοί θα διαγράφονται πάραυτα.

 §5.5.  Εάν κάποιο μέλος διαφωνεί ή θίγεται απο ενέργεια κάποιου Συντονιστή, θα πρέπει να απευθύνεται σε άλλον ή απευθείας στη Διαχείριση και όχι να εμπλέκεται σε αντιπαράθεση μαζί του.  Μέλος που είτε δημόσια είτε ιδιωτικά (μέσω PM) επιτεθεί σε κάποιον Συντονιστή, θα αποκλείεται απο τις Συζητήσεις για διάστημα οχι λιγότερο του ενός (1) μηνός και σε περίπτωση υποτροπής, μόνιμα.  Διαμαρτυρίες γίνονται δεκτές είτε μέσω PM / email στην ομάδα συντονισμού ή τη Διαχείριση.  Εάν κάποιος Συντονιστής αποδειχθεί πως κάνει κατάχρηση e-ξουσίας, θα υποστεί επίσης τις ανάλογες κυρώσεις. 

§5.6.  Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των Συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστοτόπου.  Δεν επιτρέπεται απο πλευράς τους η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο Συντονιστή ή τον Διαχειριστή.

§5.7.  Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή μηνύματος ή θέματος θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (PM) ή e-mail στους αρμόδιους Συντονιστές ή στη Διαχείριση και όχι με δημιουργία θέματος.  Οποιοδήποτε τέτοιο θέμα δημιουργηθεί, θα κλειδώνεται / διαγράφεται αμέσως.

§5.8.  Δημοσιεύσεις άσχετες με το υπό συζήτηση Θέμα, θα απομακρύνονται ή θα μεταφέρονται κατά την κρίση του Συντονιστή ή της Διαχείρισης σε άλλη ενότητα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για την τήρηση των παραπάνω, αρμόδιοι είναι μόνο οι (υπερ)Συντονιστές  και η Διαχείριση της ΕΠΑΦΗΣ.

Τα παραπάνω δύνανται να αναπροσαρμόζονται / τροποποιούνται δίχως προειδοποίηση.  Αποτελεί προσωπική ευθύνη / βούληση του χρήστη να ενημερώνεται για τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στους όρους χρήσης.

epafi.eu -­ Διαχείριση