e-ΠΑΦΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Ανθρώπινες σχέσεις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Βία σε δημόσιο χώρο
Βία σε δημόσιο χώρο
kataigida
Βία σε δημόσιο χώρο
16
1661
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recently Browsing1 Guest(s)
Offine Now!
Offine Now!
kataigida Junior Member
**
  • Topics4
  • Messages48
    Likes Given: 16
  • Reputation Score 4
Σήμερα γυρνώντας σπίτι, σε χώρο πολυσύχναστο, λογομαχούσαν ένας άντρας και μια γυναίκα σε άγνωστη διάλεκτο και οι δυο περί τα 25 με 30. Κάποια στιγμή ο άντρας, σήκωσε χέρι και  της έδωσε δυο μπάτσες στο μπράτσο πάνω από το μπουφάν της. Ήταν αρκετά πιο δυνατές από φιλικό χτύπημα στον ώμο, αλλά όχι τόσο, ώστε να τη σωριάσουν κάτω. Ήταν σίγουρα μπάτσες. Αυτή τραβήχτηκε πίσω. Εγώ περνούσα εκείνη την ώρα στο μισό μέτρο.
Τι θα κάνατε, αν ήσασταν στη θέση μου; Δεν ήξερα, αν ήταν ζευγάρι, αδέρφια ή τελος πάντων, πώς πήρε ο κύριος το δικαίωμα να σηκώσει χέρι.
Εγώ θυμωμένη του φώναξα άγρια <<εεεε, κάτω το χέρι σου>>. Πήρα ασφαλώς την απάντηση <χέσου>.
Ποια είναι η άποψή σας; Πόσο και πώς μπορούμε να επέμβουμε σε τέτοια περίπτωση; Το χτύπημα δεν ήταν επικίνδυνο ξαναλέω. Ήταν απλά θέμα αρχής για μένα.
Offine Now!
Offine Now!
ADESPOTOS Junior Member
**
  • Topics4
  • Messages38
    Likes Given: 5
  • Reputation Score 0
Δυσκολη η αποφαση...
Δεν ξερεις αν ο αλλος οπλοφορεί (μαχαιρι ή κατι αλλο) και στο ξεμυτισει ξαφνικα ή αν σου σκασει επισης μια ..μπατσα.
Οταν καποιος τσακωνεται και τον ενοχλει ενα εξωτερικο αιτιο, ασκει επιθετικοτητα. 
Το αν θα επεμβεις, εξαρταται απο πολλους παραγοντες....αν ειναι αλλοι τριγυρω, αν ο αντρας ειναι νορμαλ σωματοτυπου ή οχι κλπ.
Παντως, αν επεμβεις, πρεπει να εισαι προετοιμασμενος για το οτιδήποτε...ακομα και να κινδυνευσεις.
Offine Now!
Offine Now!
kataigida Junior Member
**
threadstarter
  • Topics4
  • Messages48
  • Reputation Score 4
(01-06-2023, 02:36 AM)Αδέσποτος Wrote: Δυσκολη η αποφαση...
Δεν ξερεις αν ο αλλος οπλοφορεί (μαχαιρι ή κατι αλλο) και στο ξεμυτισει ξαφνικα ή αν σου σκασει επισης μια ..μπατσα.
Οταν καποιος τσακωνεται και τον ενοχλει ενα εξωτερικο αιτιο, ασκει επιθετικοτητα. 
Το αν θα επεμβεις, εξαρταται απο πολλους παραγοντες....αν ειναι αλλοι τριγυρω, αν ο αντρας ειναι νορμαλ σωματοτυπου ή οχι κλπ.
Παντως, αν επεμβεις, πρεπει να εισαι προετοιμασμενος για το οτιδήποτε...ακομα και να κινδυνευσεις.
Κοίτα, δε θα χωνόμουν έμπρακτα, γιατί θα τις ....μάζευα! Μόνο αν βρισκόταν άνθρωπος σε κίνδυνο και  πάλι θα εξαρτιόταν. από το κατά πόσο εκτιμούσα πως διέτρεχα εγώ κίνδυνο. Προσωπικά δεν εκτίμησα χθες πως κινδυνεύω. Άλλωστε το σημείο ήταν πολύ κεντρικό, είχε κόσμο.
Σε περίπτωση μεγάλου καβγά, καλείς την αστυνομία.
Το θέμα είναι, σα γυναίκα που είμαι εγώ, κατά πόσο επιτρέπω να χτυπούν άλλες γυναίκες, έστω και με χτυπήματα όχι επικίνδυνα.
Ο τύπος πρέπει να ήταν είτε σύζυγος, είτε γκόμενος, είτε αδερφός για να έχει τέτοιο δικαίωμα. Αν τη χτυπά ανενόχλητα όπου νά ναι, δίχως να εισπράττει, πως αυτό που κάνει είναι απαράδεκτο, συνεχίζει το ...χαβά του και δεν έχει καταλάβει. Μπορεί να νομίζει πως την ... συνετίζει κιόλας.
Θα μου πεις, αν κρατηθεί στο δημόσιο χώρο, μπορεί να τη σαπίσει στο σπίτι. Όχι, θα του έχει περάσει ο θυμός λίγο. Ας ξέρει, πως σ αυτή την κοινωνία, δε χτυπάμε τις γυναίκες για συμμόρφωση.
Offine Now!
Offine Now!
Alisida Member
  • Topics6
  • Messages52
    Likes Given: 0
  • Reputation Score 3
Στο τικ τοκ δείχνει πως σε περίπτωση που κινδυνεύει κάποιος μπροστά σου,καλεις το 112 (ή το αντίστοιχο νούμερο για τη χώρα σου) και του δείχνεις το κινητό ότι έχεις κάνει κλήση.
Υποτίθεται πως αυτός θα φοβηθεί και θα συνετιστει
Good luck
Offine Now!
Offine Now!
PALADIN Member
  • Topics7
  • Messages55
    Likes Given: 9
  • Reputation Score 1
(01-09-2023, 10:34 PM)Alisida Wrote: Στο τικ τοκ δείχνει πως σε περίπτωση που κινδυνεύει κάποιος μπροστά σου,καλεις το 112 (ή το αντίστοιχο νούμερο για τη χώρα σου) και του δείχνεις το κινητό ότι έχεις κάνει κλήση.
Τι ειναι αυτο?
Η καινουργια μοδα για εκφοβισμό / αντι-βία? Smiling-face-with-smiling-eyes-and-hand-covering-mouth

Οποιος/α το εκανε και επιασε - και δεν κινδυνευσε - να μας το πει.

Νεωτερικες χαριτωμενιές αυτου του ειδους σε τετοιες καταστασεις ειναι εξοχως αφελεις και επικινδυνες.

(Δε μπορω ουτε εικονα να το κανω. Τοσο ξενερωτο και εκτος πραγματικοτητας....τα τικ τοκ δε λυνουν τετοια προβληματα) Smiling Face With Sunglasses
Nequaquam Vacuum
Offine Now!
Offine Now!
kataigida Junior Member
**
threadstarter
  • Topics4
  • Messages48
  • Reputation Score 4
(01-09-2023, 10:34 PM)Alisida Wrote: Στο τικ τοκ δείχνει πως σε περίπτωση που κινδυνεύει κάποιος μπροστά σου,καλεις το 112 (ή το αντίστοιχο νούμερο για τη χώρα σου) και του δείχνεις το κινητό ότι έχεις κάνει κλήση.
Κοίτα, αυτό θα μπορούσε να πιάσει, μόνο αν ο θύτης είχε ψυχραιμία να σκεφτεί, που στη φαση της βίας, δεν έχει.
Καλά λέει η Παλλαντιν, αν πας και τον πλησιάσεις δείχνοντας το κινητό σου, σε πήρε και σε σήκωσε και σένα και το κινητό.

Πριν 10 περίπου χρόνια έχω δει καβγά μεταξύ αντρών  σ΄ ένα παρκιν σουπερ  μαρκετ. Ο ένας πλησίασε τον άλλο που ήταν ήδη μες στην καμπριολέ πόρσε του, συνοδευόμενος από μια μαντάμ και άρχισε να τον βρίζει και να φωνάζει πως αυτό το αυτοκίνητο το απέκτησε με τα δικά του τα λεφτά, γιατί τον εξαπάτησε και αν είναι άντρας, να βγει  να ....καθαρίσει. Μπήκε μπροστα στην πόρκε, χτυπούσε το παρμπριζ κλπ. Ο κόσμος σταμάτησε, παρακολουθούσε, έβγαζε και βίντεο. Δε μιλούσε κανείς. Όταν έφτασαν σε χέρια, διότι ο απέξω τον έπιασε από το ανοιχτό καμπριο, τότε ένας κυριος είπε, <σταματήστε, θα φωνάξω την αστυνομία>. Εκεί πράγματι σταμάτησε ο καβγάς και η πόρσε έφυγε. Εκεί, δεν ανακατεύτηκα.
Offine Now!
Offine Now!
Alisida Member
  • Topics6
  • Messages52
  • Reputation Score 3
Εδώ που τα λέμε,πίστευα ότι μόνο εμείς οι Έλληνες είμαστε τόσο θερμόαιμοι να κατγαδιζουμε με το παραμικρό.
Γι αυτό είχε θεσπιστεί και ο νόμος για το 100κο στις μηνύσεις,μηπως και αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια  Hammer
Good luck
Offine Now!
Offine Now!
Somesoul Junior Member
**
  • Topics0
  • Messages7
  • Reputation Score 0
Βασική αρχή: Ού μπλέκεις.
Διότι το να γίνεται συμπλοκή από τέτοιου επιπέδου άτομα, σημαίνει, ή ότι είναι έμπειρος από τέτοιες καταστάσεις, ή ότι είναι άνθρωπος τής νύχτας.
Το αντίθετο δηλαδή από win win κατάσταση.
Συμπέρασμα και από άνθρωπο που εργαζόταν νύχτα..
Offine Now!
Offine Now!
ADESPOTOS Junior Member
**
  • Topics4
  • Messages38
  • Reputation Score 0
(01-13-2023, 01:10 AM)Somesoul Wrote: Βασική αρχή: Ού μπλέκεις.

Η καλύτερη λύση τελικά. Smiling-face-with-sunglasses
Offine Now!
Offine Now!
kataigida Junior Member
**
threadstarter
  • Topics4
  • Messages48
  • Reputation Score 4
Εντάξει, υπαρχει και το παλιό ρητό ,<΄που βλέπεις ξύλο να φεύγεις ...κλπ>. Όμως εγώ δε συμφωνώ. Ασφαλώς και αν φρόντιζα μόνο την άνεσή μου, θα το έκανα. Όπως επίσης το έχω κάνει κάνει σε καταστάσεις όχι ξυλοδαρμού, αλλά ζημιών (πχ γρατζούνισμα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, έκανα πως δεν είδα).
Αλλά όταν χτυπούν μια γυναίκα, θα κάνω την ....πάπια;
όταν κινδυνεύει κάποιος, θα κάνω πως δεν είδα;
Όχι! Την αδιαφορία τη θεωρώ συνενοχή. Θα πάρω θέση έστω με κάποιο τίμημα, να χαλάσω τη βόλτα μου πχ.
Offine Now!
Offine Now!
Somesoul Junior Member
**
  • Topics0
  • Messages7
  • Reputation Score 0
Το βλέπεις φεμινιστικά kataigida μας και αυτό δεν μού αρέσει και τόσο.
Ο κάθε -ισμός (φεμινισμός) στερείται αντικειμενικότητας.
Είμαι κατά τού άδικου από και σε όποιον κι αν ασκείται.
Offine Now!
Offine Now!
kataigida Junior Member
**
threadstarter
  • Topics4
  • Messages48
  • Reputation Score 4
(01-15-2023, 10:58 AM)Somesoul Wrote: Το βλέπεις φεμινιστικά kataigida μας και αυτό δεν μού αρέσει και τόσο.
Ο κάθε -ισμός (φεμινισμός) στερείται αντικειμενικότητας.
Είμαι κατά τού άδικου από και σε όποιον κι αν ασκείται.
Σωστότατο!
Όχι δεν το βλέπω .....ικά. Ή μάλλον, ναι, το βλέπω ανθρωπιστικά. Μια γυναίκα είναι πιο αδύναμη από έναν άντρα.
Αν έβλεπες έναν ενήλικα να δέρνει παιδί, τι θα έκανες;
Αν εβλεπα γυναίκα να χτυπά άντρα, ίσως πράγματι να στενοχωριόμουν λιγότερο, γιατί ένας άντρας, για να κάτσει να τις ....φάει, σημαίνει πως τα θέλει και λίγο.
Απ την άλλη, αν ήταν ο άντρας πχ ανάπηρος, δηλ ολοφάνερα ασθενέστερος, τότε πάλι θα επενέβαινα. Δηλ. νομίζω πως αυτό που με οδηγεί στο να αναμειχτώ, είναι η κακοποίηση του αδύναμου.
Τι λες εσύ;
Offine Now!
Offine Now!
ADESPOTOS Junior Member
**
  • Topics4
  • Messages38
  • Reputation Score 0
(01-14-2023, 09:22 PM)kataigida Wrote: Όχι! Την αδιαφορία τη θεωρώ συνενοχή. Θα πάρω θέση έστω με κάποιο τίμημα, να χαλάσω τη βόλτα μου πχ.
Το να χαλασεις τη βολτα σου ειναι το λιγοτερο.

Το θεμα ειναι να μη χαλασεις...τη σωματικη σου ακεραιοτητα... Winking-face
Offine Now!
Offine Now!
kataigida Junior Member
**
threadstarter
  • Topics4
  • Messages48
  • Reputation Score 4
(01-15-2023, 07:57 PM)ADESPOTOS Wrote:
(01-14-2023, 09:22 PM)kataigida Wrote: Όχι! Την αδιαφορία τη θεωρώ συνενοχή. Θα πάρω θέση έστω με κάποιο τίμημα, να χαλάσω τη βόλτα μου πχ.
Το να χαλασεις τη βολτα σου ειναι το λιγοτερο.

Το θεμα ειναι να μη χαλασεις...τη σωματικη σου ακεραιοτητα... Winking-face
Γιαυτό θα έλεγα, πως αρχικά εκτιμούμε την κατάσταση. Σε περίπτωση που την κρίνουμε επικίνδυνη, εγώ θα έπαιρνα αστυνομία, αλλά δε θα εμπλεκόμουν άμεσα.
Σε περίπτωση σαν αυτή που είδα, δηλαδή μερικές μπάτσες, τότε αρκέστηκα στο <<κάτω το χέρι>>. Δεν ξέρω αν ήταν σωστό, γιαυτό φέρνω το θέμα εδώ.
Offine Now!
Offine Now!
ADESPOTOS Junior Member
**
  • Topics4
  • Messages38
  • Reputation Score 0
Κι αν χρειαζεται αμεση επεμβαση και μεχρι να ερθει η αστυνομια θα ειναι αργά?

Πως το ζυγίζεις και δρας?

Forum Jump: