Σήμερα γυρνώντας σπίτι, σε χώρο πολυσύχναστο, λογομαχούσαν ένας άντρας και μια γυναίκα σε άγνωστη διάλεκτο και οι δυο περί τα 25 με 30. Κάποια στιγμή ο άντρας, σήκωσε χέρι και της έδωσε δυο μπάτσες στο μπράτσο πάνω από το μπουφάν της. Ήταν αρκετά πιο δυνατές από φιλικό χτύπημα στον ώμο, αλλά όχι τόσο, ώστε να τη σωριάσουν κάτω. Ήταν σίγουρα μπάτσες. Αυτή τραβήχτηκε πίσω. Εγώ περνούσα εκείνη την ώρα στο μισό μέτρο.
Τι θα κάνατε, αν ήσασταν στη θέση μου; Δεν ήξερα, αν ήταν ζευγάρι, αδέρφια ή τελος πάντων, πώς πήρε ο κύριος το δικαίωμα να σηκώσει χέρι.
Εγώ θυμωμένη του φώναξα άγρια <<εεεε, κάτω το χέρι σου>>. Πήρα ασφαλώς την απάντηση <χέσου>.
Ποια είναι η άποψή σας; Πόσο και πώς μπορούμε να επέμβουμε σε τέτοια περίπτωση; Το χτύπημα δεν ήταν επικίνδυνο ξαναλέω. Ήταν απλά θέμα αρχής για μένα.
Τι θα κάνατε, αν ήσασταν στη θέση μου; Δεν ήξερα, αν ήταν ζευγάρι, αδέρφια ή τελος πάντων, πώς πήρε ο κύριος το δικαίωμα να σηκώσει χέρι.
Εγώ θυμωμένη του φώναξα άγρια <<εεεε, κάτω το χέρι σου>>. Πήρα ασφαλώς την απάντηση <χέσου>.
Ποια είναι η άποψή σας; Πόσο και πώς μπορούμε να επέμβουμε σε τέτοια περίπτωση; Το χτύπημα δεν ήταν επικίνδυνο ξαναλέω. Ήταν απλά θέμα αρχής για μένα.