e-ΠΑΦΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Σχολιασμός Επικαιρότητας Κατάψυξη ωαρίων
Κατάψυξη ωαρίων
Alisida
Κατάψυξη ωαρίων
3
850
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recently Browsing1 Guest(s)
Offine Now!
Offine Now!
Alisida Member
  • Topics6
  • Messages52
    Likes Given: 0
  • Reputation Score 3
Με αφορμή την παρακάτω δημοσίευση, https://www.protothema.gr/life-style/art...euharisto/

Ποια είναι η γνώμη σας ,θα το κάνατε εσείς (η ερώτηση αφορά τις γυναίκες) ή (για τους άντρες) θα σας πείραζε εάν η σύντροφος σας σας έκανε πατέρα με κατεψυγμένο ωάριο ?
Good luck
Offine Now!
Offine Now!
kataigida Junior Member
**
  • Topics4
  • Messages48
    Likes Given: 16
  • Reputation Score 4
Νομίζω ποτέ!
Γενικά εγώ δεν ήμουν απ τις γυναίκες που θα έκαναν τα πάντα για ένα μωρό. Είχα πει και πολύ πριν γίνω μάνα, αν έρθει, καλώς να ορίσει και να είναι γερό, αν βρεθεί ο κατάλληλος πατερας, αν όχι, γεροί νά μαστε.
Τα δικά μου, δε θα τα έβαζα στην κατάψυξη. Φρέσκα είναι καλύτερα! Face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye Τι νόημα θα είχε; Να τα χρησιμοποιήσω, όταν θα έχω γεράσει; Μα τότε, με τι κουράγιο θα το μεγάλωνα το παιδί;
Άσε βρε Αλυσίδα. Κατεψυγμένο παιδί θα έκανα; Grinning-face-with-smiling-eyes
 Και ο πατέρας; Πώς θα το γονιμοποιούσε...χι χι Winking-face Θα δεχόταν να μπει σ αυτή τη διαδικασία; Αν κρίνω απ τον τωρινό σύντροφό μου, λες και τον ακούω: άσε με ρε καταιγίδα, θα πάω να κάνω εγώ τέτοιες σαχλαμάρες
Κοίτα, επειδή αυτά είναι και πανάκριβες διαδικασίες και λίγο κόντρα στη φύση, αν δεν ερχόταν δια της φυσιολογικής οδού, δε θα ήθελε να έρθει, τι να γίνει; Άσε που φοβάμαι τα φαρμακα, τις ενέσεις, τις ορμόνες. απαπαπαπαπαπα! No
Εσύ δε μας είπες, τι θα έκανες;
Offine Now!
[+] 1 user Likes Alisida's post
Offine Now!
Alisida Member
threadstarter
  • Topics6
  • Messages52
    Likes Given: 0
  • Reputation Score 3
Τι θα έκανα ...χμμμ....δεν ξέρω,όμως επειδή ήθελα πάντα να έχω παιδιά,ίσως το έκανα σε περίπτωση που για ιατρικούς λόγους χρειαζομουν αφαίρεση ωοθηκών.
Να είχα δυνατότητα στο μέλλον να έκανα δικό μου παιδί.
Βέβαια,δεν το θεωρώ απαραίτητο,αφού με την εξωσωματική,μπορούσα να κάνω παιδί και με δανεικό ωάριο.
Πιστεύω ότι το ίδιο θα ήταν για μένα.
Η μαγεία είναι στην μητρότητα,άσχετα με τον τρόπο που επιτυγχάνεται, σύλληψη,τοκετός ή υιοθεσία, δεν έχει και πολλή σημασία.
Εξάλλου,για να γελάσουμε και λίγο,όσοι έχουμε δικά μας παιδιά που γεννήθηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο,πόσες φορές δεν έχουμε πει τη φράση :"" αυτό αποκλείεται να είναι δικό μου παιδί "' και μάλιστα,γουρλωνοντας τα μάτια  Rolling-on-the-floor-laughing Rolling-on-the-floor-laughing Rolling-on-the-floor-laughing
Good luck
Offine Now!
Offine Now!
kataigida Junior Member
**
  • Topics4
  • Messages48
    Likes Given: 16
  • Reputation Score 4
Σκέφτομαι, πως αν για ιατρικούς λόγους θα έπρεπε να αφαιρέσεις ωοθήκες, θα σήμαινε πως υπάρχει κάποια σοβαρή  βλάβη. Ναι, μεν, να έχω τη δυνατότητα να κάνω δικά μου  παιδιά, αλλά......
θα κάνω παιδιά, έχοντας μια τόσο σοβαρή αρρώστια; Και αν χρειάζομαι τακτικά νοσηλείες, πεθάνω νωρίς κλπ ; Θα μου πεις, αυτό μπορεί πάντα να συμβεί. Ναι, αλλά εδώ πας με πιθανότητα μεγάλη να συμβεί. Έχεις σοβαρό πρόβλημα. Δε βγαίνουν έτσι οι ωοθήκες.
Γενικά το σκεπτικό μου ειναι, πως η μητρότητα είναι ένα πολύ επουσιώδες θέμα, αν υπάρχουν μεγαλύτερα.
Επίσης πιστεύω, πως η φύση κάνει την καλύτερη <φυσική επιλογή>.  Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν όλοι γονείς. Υπάρχουν άνθρωποι που δε θα τα καταφέρουν. Γιατί εμείς οι γυναίκες τεκνοποιούμε μεταξύ 16 και 40; Γιατί σε κείνη την ηλικία μπορούμε να προσφέρουμε κάτι στα παιδιά μας. (γινεται και πιο πριν και πιο μετά, αλλά η φύση μας δυσκολεύει). 
Η γενιά μας είχε ...... λυσσάξει να κάνει παιδιά. Και τι γίνεται τώρα; Αυτά τα παιδιά, κατα 25% πάσχουν από διάφορα ψυχολογικά προβλήματα. Είναι η γενιά των δυστυχισμένων. Και εμείς τα δωσαμε όλα γιαυτά τα  παιδιά. Και τι κόσμο τους παραδίνουμε; ΄Μια γη, που πάει για καταστροφή.
Θέλω δηλαδή να πω, μήπως τελικά ακόμη και αυτή η μητρότητα/ πατρότητα είναι πλέον ένας μύθος.
Όχι Αλυσίδα, δε θα κατεψυχνα ωάρια. Αν ήθελα καλά και σώνει να μεγαλώσω παιδί, μάλλον θα υιοθετούσα κάποιο,  όσο μπορούσα να το σώσω, ή να οδηγήσω πιο γρήγορα στην ...τρέλλα Grinning-face-with-smiling-eyes

Forum Jump: